FIRINDA PATLICAN MUSaKKA Spacer
Sitemizi Sitemizi Taşıdık Daha çok İçerik İçin Flatcast.wen.tr sitemizi ziyaret edin


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Haftanın ve Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
6-cikiş icin Do not display again tuşunu tıklayiniz
.



İYİ FORUMLAR
FIRINDA PATLICAN MUSaKKA Spacer
Sitemizi Sitemizi Taşıdık Daha çok İçerik İçin Flatcast.wen.tr sitemizi ziyaret edin


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Haftanın ve Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
6-cikiş icin Do not display again tuşunu tıklayiniz
.



İYİ FORUMLAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  ~*SOHBETYERi_FM~*SOHBETYERi_FM  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  AramaArama  iletişim  

Sitemizi Taşıdık Yeni Sitemizi ziyaret etmek için Linke Tıklayın http://flatcast.web.tr/


 

 FIRINDA PATLICAN MUSaKKA

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
KaLpSiz1KıS_CeReN
aktif üyeaktif üye
avatar



FIRINDA PATLICAN MUSaKKA Empty
MesajKonu: FIRINDA PATLICAN MUSaKKA   FIRINDA PATLICAN MUSaKKA Icon_minitimePtsi Tem. 27, 2009 10:24 am

Fırında Patlıcan Musakka
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Malzemesi:
Malzemeler: 4 adet patlıcan 4 adet patates Yarım su bardagi galeta unu Kızartmak için sıvıyağ Harçı için: 3 yemek kaşığı margarin 300 gr kıyma 3 adet kuru soğan 4 diş sarmısak 3 adet domates 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı şeker 1 yemek kaşığı sirke 2 su bardağı et suyu Tuz- karabiber Üzeri için: 1 su bardağı rende kaşar Yarım demet maydanoz

Tarifi:
Hazırlanışı: Patatesler soyulup, halka halka dilimlenir, patlıcanlar alacalı soyulup,halka halka doğradıktan sonra tuzlu su da bekletilir. Daha sonra patlıcanların ,iyice sularını sıkıp, kızgın bol yağda kızartılır. (yağın içine çok az şeker atarsanız patlicanlar daha az yağ çekecektir) Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için havlu kağıtlı tabağa çıkarılır.¼br> Kuru soğanı ufak doğrayıp, maydonozlar ince ince kıyılır. Domatesler rendelenip, sarımsaklar doğranır. Yayvan bir tencerede margarini veya ayçiçek yağı konur, yağda kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur. Doğranmış kuru soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edilip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur. Daha sonra harcın içine rendelenmiş domatesleri, kırmızı pul biber , şekeri, sirkeyi, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edilip, bir taşım kaynatılır. Fırın kabını sıvı yağ ile yağlayıp, tepsinin içine galeta ununu serpilir. Galeta ununun üzerine 1 kat kızarmış patatesler dizilir. Patateslerin üzerine 1 kat kızarmış patlıcan dizilip, kıymalı harçtan dökülür. Malzemeyi bitirene kadar bu sırada koyulur. En son olarak üstüne kıyılmış maydonozu ve rendelenmiş kaşarı koyup, Önceden 200 derece de ısıttılan fırında peynirler iyice kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



FIRINDA PATLICAN MUSaKKA Empty
MesajKonu: Geri: FIRINDA PATLICAN MUSaKKA   FIRINDA PATLICAN MUSaKKA Icon_minitimePtsi Tem. 27, 2009 11:36 am

şu yemek tariflerini okumayacam diyorum hep okuyorum saonra da acıkıyom yaf No No No No
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN


Yaş : 51
Nerden Nerden : sakarya
Lakap Lakap : kaptan

FIRINDA PATLICAN MUSaKKA Empty
MesajKonu: Geri: FIRINDA PATLICAN MUSaKKA   FIRINDA PATLICAN MUSaKKA Icon_minitimePtsi Tem. 27, 2009 12:31 pm

anam musakkaa en sevdigim yemeklerden biri bugun gidip yicem valla ceren yuregine saglik
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://patron.forum.st
 
FIRINDA PATLICAN MUSaKKA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Genel Konular :: Yemek Tariflri-
Buraya geçin: