KaLpSiz1KıS_CeReN aktif üye
| Konu: FIRINDA PATLICAN MUSaKKA Ptsi Tem. 27, 2009 10:24 am | |
| Malzemesi: Malzemeler: 4 adet patlıcan 4 adet patates Yarım su bardagi galeta unu Kızartmak için sıvıyağ Harçı için: 3 yemek kaşığı margarin 300 gr kıyma 3 adet kuru soğan 4 diş sarmısak 3 adet domates 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı şeker 1 yemek kaşığı sirke 2 su bardağı et suyu Tuz- karabiber Üzeri için: 1 su bardağı rende kaşar Yarım demet maydanoz
Tarifi: Hazırlanışı: Patatesler soyulup, halka halka dilimlenir, patlıcanlar alacalı soyulup,halka halka doğradıktan sonra tuzlu su da bekletilir. Daha sonra patlıcanların ,iyice sularını sıkıp, kızgın bol yağda kızartılır. (yağın içine çok az şeker atarsanız patlicanlar daha az yağ çekecektir) Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için havlu kağıtlı tabağa çıkarılır.¼br> Kuru soğanı ufak doğrayıp, maydonozlar ince ince kıyılır. Domatesler rendelenip, sarımsaklar doğranır. Yayvan bir tencerede margarini veya ayçiçek yağı konur, yağda kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur. Doğranmış kuru soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edilip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur. Daha sonra harcın içine rendelenmiş domatesleri, kırmızı pul biber , şekeri, sirkeyi, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edilip, bir taşım kaynatılır. Fırın kabını sıvı yağ ile yağlayıp, tepsinin içine galeta ununu serpilir. Galeta ununun üzerine 1 kat kızarmış patatesler dizilir. Patateslerin üzerine 1 kat kızarmış patlıcan dizilip, kıymalı harçtan dökülür. Malzemeyi bitirene kadar bu sırada koyulur. En son olarak üstüne kıyılmış maydonozu ve rendelenmiş kaşarı koyup, Önceden 200 derece de ısıttılan fırında peynirler iyice kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis yapılır. |
| |
|
Misafir Misafir
| Konu: Geri: FIRINDA PATLICAN MUSaKKA Ptsi Tem. 27, 2009 11:36 am | |
| |
|
PaTRoN
Yaş : 51 Nerden : sakarya Lakap : kaptan
| Konu: Geri: FIRINDA PATLICAN MUSaKKA Ptsi Tem. 27, 2009 12:31 pm | |
| anam musakkaa en sevdigim yemeklerden biri bugun gidip yicem valla ceren yuregine saglik | |
|