Kuymak Tarifi Spacer
Sitemizi Sitemizi Taşıdık Daha çok İçerik İçin Flatcast.wen.tr sitemizi ziyaret edin


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Haftanın ve Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
6-cikiş icin Do not display again tuşunu tıklayiniz
.



İYİ FORUMLAR
Kuymak Tarifi Spacer
Sitemizi Sitemizi Taşıdık Daha çok İçerik İçin Flatcast.wen.tr sitemizi ziyaret edin


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Haftanın ve Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
6-cikiş icin Do not display again tuşunu tıklayiniz
.



İYİ FORUMLAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  ~*SOHBETYERi_FM~*SOHBETYERi_FM  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  AramaArama  iletişim  

Sitemizi Taşıdık Yeni Sitemizi ziyaret etmek için Linke Tıklayın http://flatcast.web.tr/


 

 Kuymak Tarifi

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN


Yaş : 51
Nerden Nerden : sakarya
Lakap Lakap : kaptan

Kuymak Tarifi Empty
MesajKonu: Kuymak Tarifi   Kuymak Tarifi Icon_minitimePerş. Eyl. 03, 2009 1:08 am

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]



Sinop ve karadenizin diger yorelerinde mıhlama olarak bilinen kuymak, kullanilan malzemeler ve yapilis olarak mıhlamadan farklidir. Cok usta oldugumu soyleyemesem de, Trabzonlu hanimlar gibi artik Kuymak yapmasini biliyorum. Sabah kalvaltilariniz da, guzel ve degisik bir lezzet icin sizlerle kuymak tarifimi paylasmak istiyorum.


Malzemeler (Iki kisilik):


  • 4 yemek kasigi misir unu.


  • 2 yemek kasigi tereyagi


  • Trabzon yoresine has minzi peyniri veya yarim yagli beyaz peynir


  • 1 tatli kasigi tuz


  • 1.5 su bardagi ilik su



Yapilisi:

Once , 2 yemek kasigi tereyagini celik bir tavada eritiyoruz. Ben yaparken annecigimin bu yaz bana aldigi teflon tavami kullaniyorum, ama Kuymak icin celik tava kullanmak daha iyi sonuc verebilir. Tereyagini eritme isleminden sonra 4 yemek kasigi misir unumuzu ilave ediyoruz. Misir unu tereyagini cekene kadar biraz kavuruyoruz. Daha sonra yaklasik 1.5 su bardagi ilik suyumuzu ve 1 tatli kasigi tuzumuzu ilave ediyoruz. Ilave edilen sicak suyun arkasindan 1-2 dakika karistiriyoruz. Karistirma islemi bittikten sonra ocagimizi yarim ates ile tam ates arasinda ayarlayip, icine son olarakta damak zevkimize gore peynirimizi ilave ediyoruz. Artik, Kuymagimizi yaklasik 20 dk kaynamasi icin ocagimizin ustunde birakabiliriz. Kuymak kaynadikca, hem daha fazla yogunlasacak, hem de tereyagi uste cikmaya baslayacaktir. 20 dk kaynama isleminin sonunda, Kuymak kahvalti masalarimizdaki yerini almaya hazirdir.
Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://patron.forum.st
deniz_zinde24

deniz_zinde24


Yaş : 39
Nerden Nerden : istanbul

Kuymak Tarifi Empty
MesajKonu: Geri: Kuymak Tarifi   Kuymak Tarifi Icon_minitimeÇarş. Ara. 08, 2010 10:31 pm

offf şeytan:evil: diyo kalkta yap bayilirim kuymağa ama bu saate nekadar değer nekadar deymez tartışılır tabi Laughing
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN


Yaş : 51
Nerden Nerden : sakarya
Lakap Lakap : kaptan

Kuymak Tarifi Empty
MesajKonu: Geri: Kuymak Tarifi   Kuymak Tarifi Icon_minitimeÇarş. Ara. 08, 2010 10:56 pm

haha ula ben lazim sevilmez mi onu yemeyenin ya akli yok yada hic tat mamış
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://patron.forum.st
 
Kuymak Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» samsu tarifi
» ızgara tarifi
» kara lahana nasil yapilir
» Haccın Tarifi Ve Faziletleri...
» 3000 Adet Yemek Tarifi Kitabı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Genel Konular :: Yemek Tariflri-
Buraya geçin: