MERCİMEKLİ BÜKME Spacer
Sitemizi Sitemizi Taşıdık Daha çok İçerik İçin Flatcast.wen.tr sitemizi ziyaret edin


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Haftanın ve Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
6-cikiş icin Do not display again tuşunu tıklayiniz
.



İYİ FORUMLAR
MERCİMEKLİ BÜKME Spacer
Sitemizi Sitemizi Taşıdık Daha çok İçerik İçin Flatcast.wen.tr sitemizi ziyaret edin


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Haftanın ve Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
6-cikiş icin Do not display again tuşunu tıklayiniz
.



İYİ FORUMLAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  ~*SOHBETYERi_FM~*SOHBETYERi_FM  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  AramaArama  iletişim  

Sitemizi Taşıdık Yeni Sitemizi ziyaret etmek için Linke Tıklayın http://flatcast.web.tr/


 

 MERCİMEKLİ BÜKME

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN


Yaş : 51
Nerden Nerden : sakarya
Lakap Lakap : kaptan

MERCİMEKLİ BÜKME Empty
MesajKonu: MERCİMEKLİ BÜKME   MERCİMEKLİ BÜKME Icon_minitimePaz Eyl. 06, 2009 3:50 am

MERCİMEKLİ BÜKME
Gerekli Malzeme (4 Kişilik)
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 Su bardağı ABC Yeşil Mercimek, 1 adet orta boy soğan, 250 gr un, 250 gr margarin, 150 gr Sürtülmüş haşhaş, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Mercimeği 2 bardak suda haşlayarak süzün. Soğanı ince ince doğrayın. Orta boy bir tencerede kızdırdığınız Margarinde soğanları pembeleşene dek kavurun. Ocağı n altını söndürün. Haşlanmış mercimeği soğanlarla Karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Unu 1 bardak ılık su ile birlikte yoğurarak kulak memesi yumuşaklığına getirin. Üzerine ıslak tülbent sererek 20 dk. dinlendirin. Hamuru oklavayla açın. Margarini eritin ve içine haşhaş ilave edin. Bu karışımı hamurun üzerine sürün. Hamuru dörde katlayıp oklavayla tekrar açın. Bu işlemi 4 defa tekrarlayın. Hamuru rulo haline getirin ve bu rulodan yumurta büyüklüğünde parçalar kesin.Her parçayı ayrı ayrı açarak hazırladığınız içten bir kaşık koyun ve hamurları iki taraftan kapatın. Üzerlerine tekrar yağ ve haşhaş karışımı sürerek 200 derecede ısıttığınız fırında kızarıncaya dek pişirin.
AFİYET OLSUN !
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://patron.forum.st
 
MERCİMEKLİ BÜKME
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Genel Konular :: Yemek Tariflri :: Yemekler-
Buraya geçin: