İZMİR KÖFTESİ Spacer
Sitemizi Sitemizi Taşıdık Daha çok İçerik İçin Flatcast.wen.tr sitemizi ziyaret edin


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Haftanın ve Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
6-cikiş icin Do not display again tuşunu tıklayiniz
.



İYİ FORUMLAR
İZMİR KÖFTESİ Spacer
Sitemizi Sitemizi Taşıdık Daha çok İçerik İçin Flatcast.wen.tr sitemizi ziyaret edin


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Haftanın ve Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
6-cikiş icin Do not display again tuşunu tıklayiniz
.



İYİ FORUMLAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  ~*SOHBETYERi_FM~*SOHBETYERi_FM  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  AramaArama  iletişim  

Sitemizi Taşıdık Yeni Sitemizi ziyaret etmek için Linke Tıklayın http://flatcast.web.tr/


 

 İZMİR KÖFTESİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN


Yaş : 51
Nerden Nerden : sakarya
Lakap Lakap : kaptan

İZMİR KÖFTESİ Empty
MesajKonu: İZMİR KÖFTESİ   İZMİR KÖFTESİ Icon_minitimePaz Eyl. 06, 2009 3:57 am

Malzemeler :
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 500 gr. orta yağlı koyun kıyması
3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 4 adet patates
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 3 çorba kaşığı margarin
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 3 dilim ekmek içi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 adet soğan
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1/2 demet maydanoz
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Karabiber
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Tuz


Hazırlanışı :
2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin.

Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin.

Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yağda kızartıp bir tepsiye dizin.

Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun.

Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın.

Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin.

Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://patron.forum.st
 
İZMİR KÖFTESİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Genel Konular :: Yemek Tariflri :: Et Yemekleri-
Buraya geçin: