KAŞIK HELVASI Spacer
Sitemizi Sitemizi Taşıdık Daha çok İçerik İçin Flatcast.wen.tr sitemizi ziyaret edin


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Haftanın ve Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
6-cikiş icin Do not display again tuşunu tıklayiniz
.



İYİ FORUMLAR
KAŞIK HELVASI Spacer
Sitemizi Sitemizi Taşıdık Daha çok İçerik İçin Flatcast.wen.tr sitemizi ziyaret edin


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Haftanın ve Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
6-cikiş icin Do not display again tuşunu tıklayiniz
.



İYİ FORUMLAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  ~*SOHBETYERi_FM~*SOHBETYERi_FM  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  AramaArama  iletişim  

Sitemizi Taşıdık Yeni Sitemizi ziyaret etmek için Linke Tıklayın http://flatcast.web.tr/


 

 KAŞIK HELVASI

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
~*~^ilhan^~*~
uzman CaVuŞuzman CaVuŞ
~*~^ilhan^~*~


Yaş : 42
Nerden Nerden : kastamonu
Lakap Lakap : gececi

KAŞIK HELVASI Empty
MesajKonu: KAŞIK HELVASI   KAŞIK HELVASI Icon_minitimeCuma Tem. 10, 2009 1:43 pm

Kaşık Helvası (Un Helvası)
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Kaşık Helvası (Un Helvası)
Ülkemizin farklı yörelerinde un helvası adıyla anılmakla birlikte şehrimizdeki adı kaşık helvasıdır. Bu nedenle Kastamonu’ya özgü bir tatlı çeşidi değildir. Ancak evlerimizde çok sık yapılır. Ayrıca Kandil gecelerinde komşulara dağıtılır.

Kaşık Helvası (Un Helvası)

Malzemeler
125 Gr tereyağı
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
1,5 Su bardağı süt
Üzeri için ceviz içi

Yapılışı
Derin bir tencerede tereyağı eritilir. Un ilave edilerek kısık ateşte 25 - 30 dakika kavrulur. Bu süre sonunda un kavrulmuş ve kahverengine dönüşmüştür.
Kavrulan una süt ve şeker ilave edilerek helva toparlanıncaya kadar sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırılır. Bu işlemden sonra ocağın ve tencerenin kapağı kapatılarak helva 10 dakika demlenmeye bırakılır.
10 dakika sonra (adını da buradan alacağı üzere) yemek kaşığı ile şekil verilerek servis tabağına alınır.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerin Ceviz ile süslenerek helvamız hazırlanmış olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN
PaTRoN


Yaş : 51
Nerden Nerden : sakarya
Lakap Lakap : kaptan

KAŞIK HELVASI Empty
MesajKonu: Geri: KAŞIK HELVASI   KAŞIK HELVASI Icon_minitimeCuma Tem. 10, 2009 1:47 pm

ünen allah seni ahci etsin iyimi
zaten karnim acc
uyuz adam Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://patron.forum.st
sevgi

avatar



KAŞIK HELVASI Empty
MesajKonu: Geri: KAŞIK HELVASI   KAŞIK HELVASI Icon_minitimeÇarş. Ağus. 12, 2009 12:56 pm

ilhan maşşallah bilediyin yemekler tatlılarda yokmuş evliysen eşin yasadı sen yaparsın eşinde bir güzel yer afiyetle Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
KAŞIK HELVASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Genel Konular :: Yemek Tariflri-
Buraya geçin: