|
| | Köfteli Havuçlu Yoğurt Çorbası-YE#39 | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
PaTRoN
Yaş : 51 Nerden : sakarya Lakap : kaptan
| Konu: Köfteli Havuçlu Yoğurt Çorbası-YE#39 Perş. Tem. 02, 2009 2:19 pm | |
| [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Bu etkinliğin konusunu ben çok sevdim. Normalde bu aralar yoğun geçiyor fakat yinede bir tarif eklemek istedim. Biz anneler ne yaparsak çocuklar için yapmıyormuyuz. Vitamin olsun diye çorbalarda yaratıcılık gücümüzü zorlayarak envayi çeşit çorbalar üretebiliyoruz. Bu çorba da benim en kolayıma geleni vede besleyiciliğinede diyecek yok. Diğer bloglarda yayınlanacak tarifleri çok merak ediyorum. İnşallah balık yemeyen oğlum için bir tarif yada çözüm bulabilirim. Diğer tariflere [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ulaşabilirsiniz. Malzemeler:
- 250gr az yağlı kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 orta boy havuç
- yeterince tuz karabiber
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt )istenirse (ben çocuklar için tercih ediyorum)
- 1 çorba kaşığı dolusu un
- 1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
- Ayıklanıp yıkanan pirinç, kıymanın tamamı karabiber ve tuz ile yoğurulur. Fındıktan biraz daha büyük toplar haline getirilir.
- Havuç rendelenir.
- Derin bir tencerede kaynamakta olan 2 lt kadar tuz ilave edilmemiş suya köfteler ve havuç rendesi atılır. 15 dk kadar pişirilir.
- Başka bir kapta, yoğurt, yumurta ve un çırpılarak terbiye yapılır. Azar azar yemeğe ilave edilip 10dk daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun. Not: İsteğe bağlı olarak üzerine yağda nane yakabilirsiniz. Yada naneyi direkt çorbanın içerisine karıştırabilirsiniz. | |
| | | PaTRoN
Yaş : 51 Nerden : sakarya Lakap : kaptan
| Konu: dogum gunu Perş. Tem. 02, 2009 2:21 pm | |
| Bugün oğlumun doğum günü. Aile arasında yapılan ufak bir organizasyonla bu güzel günü geçirdik.Ben her nekadar pastayı yapmayı istesemde sonradan yapacak vakit kalmadı. nşallah bir dahaki sefere. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Canım oğlum, ne çabuk geçmiş 3 sene... [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Kızıma beslenme yaparken buzluktaki vişneler aklıma geldi . Son anda çıktı fırından bu kekler...[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kakaolu Vişneli KekMalzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1.5 su bardağı süt
- 1 kucuk paket kakao (20gr)
- 3.5 su bardağı un
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- bir tutam tuz
- 1 su bardağı vişne (çekirdeksiz)
Yapılışı:
- Şekeri ve yumurtaları çırpın
- Sıvıyağ, kakao ve sütü ilave edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek boza kıvamında bir karışım elde edilir.
- En son vişne taneleri ilave edilir. Bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş yaklaşık 20x30 boyutlarında bir tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. Üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Üzerine pudraşekeri serpilerek servis yapılabilinir.
Afiyet olsun.,[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Bu kurabiyeyi bir gün elmamın kalmadığını son anda fark etmem üzerine yaptım. Bir de çikolatalı deniyeyim dedim. Bazen kurabiyelerin içlerine malzeme kalmayınca sizede tavsiye ederim. Fakat ben yine durumu çaktırmayıp. Bu çikoltatlı kurabiye diyerek sanki yeni bir tarif denemiş gibi oldum. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Yapılışı, Elmalı kurabiye hamurunun yarı malzemesi ile yapıyor ve aşağıdaki gibi katlıyorsunuz. Afiyet olsun. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
| | | PaTRoN
Yaş : 51 Nerden : sakarya Lakap : kaptan
| Konu: Elmalı Turta (Zerrin Teyze'nin) Perş. Tem. 02, 2009 2:23 pm | |
| Uzun zaman önce resmi çekilmiş ama bir türlü tarifi yayınlanamamış tariflerden biri, Bu ara bunun gibi çok tarif olduğunu fark ettim. Onlara öncelik verdim. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Malzemeler: Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- ¾ su bardağı şekeri
- 1 su bardağı un
- kabartmatozu
- vanilya
Üzerine:
- 3 adet elma (ince dilimlenmiş)
- pudra şekeri ( en sonunda üzerine dökmek için)
Yapılışı:
- Kekin tüm malzemelerini bir kabın içine boşaltın ve boza kıvamına gelesiye kadar çırpın.
- Yağlanmış kek kalıbına (26-28 çapında) kek hamurunu boşaltın.
- İnce dilimlenmiş elmaları kıyısından merkeze doğru sırayla dizin. Fakat dizerken şöyle bir püf noktası var. Bir çay tabağına çok az un koyun. Bir dilim elma alın onun alt kısmını una bandırıp daha sonra una bandırdığımız kısmı, kek hamurunun çok az içine batırıp yerleştirin. Böylece elmalar dibe çökmez.
- 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
- Fırından keki çıkarınca soğuması için kenarda yarım saat kadar bekletin.Soğmuş olan kekin üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Tam zamanı... [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzeme:
- 1.5 kilo şeftali
- 1 limon suyu
- 2 kilo şeker
Yapılışı:
- Şeftaliler soyulup ay şeklinde doğranıp bir tencereye konur. Üzerine şeker ilave edip sulandırmaya bırakılır.
- Sulanınca ateşe oturtturulup pişirilir. Kıvamı gelince limon suyu koyup ateşten alınır.
- Soguduktan sonra kuru kavanozlara konur.
Afiyet olsun.[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Bu tarif bana rahmetli anneannemden. Kendisinin yanında kaldığım zamanlarda yapardı. Genelde okulların açılmasına yakın bir zaman olması gerekiyor. Yani kızılcığı Ağustosun ikinci haftasından itibaren bulabilirsiniz. Kendisini kevgirden kızılcıkları geçirirken görürdüm. Yaşlı olduğu için üzülür ve ona yardım ederdim. Çok sevinirdi. Teyzemlere birazda abartarak yaptıklarımı anlatırdı. Onlarda bana aferim derler ve bir aferim kazanmış olurdum. O günleri şimdi çok özlüyorum. O zamanlar bazen anneanneme yardım etmediğim de olmuştur. Keşke daha fazla yardım edebilseydim. Sonuçta giden zaman geri gelmiyor. Bu marmeladı yaptıkça anneannemi hatırlamak ve onunla geçirdiğim günleri bir kez daha anmak çok güzel. Malzemeler
- 1 Kg kızılcık
- 1.5 Kg şeker
- 1 Adet limon suyu
Yapılışı:
- Kızılcıkları yıkayıp suyunu süzün.
- Bir tencereye koyup bir kahve fincanı su ilave ederek 1-2 taşım kaynatın.
- Ateşten alıp altına başka bir tencere koyup süzgece boşaltarak kaşık yardımı ile kızılcıkları iyice ezin.
- Yalnız çekirdekler kalana dek kızılcıkları ezip süzgeçten geçirin.
- Ezilen kızılcıkların üzerine şekeri koyup orta harararetli ateşte kıvamına gelene kadar kaynatın.
- İndireceğinize yakın 1 adet limon suyu koyup tekrar 1-2 taşım kaynatıp ateşten alın.
- 5-6 dakika beklettikten sonra kavanoza boşaltın ve soğuyunca kapağını kapatıp, serin bir yerde kullanacağınız zamana kadar bekletin.
NOT : Çok olgun ve etli kızılcıkları kaynatmaya gerek kalmadan süzgeçten geçirerek de kızılcık marmelatını yapabilirsiniz. Afiyet olsun. | |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Köfteli Havuçlu Yoğurt Çorbası-YE#39 Ptsi Tem. 06, 2009 7:35 pm | |
| |
| | | PaTRoN
Yaş : 51 Nerden : sakarya Lakap : kaptan
| Konu: Geri: Köfteli Havuçlu Yoğurt Çorbası-YE#39 Ptsi Tem. 06, 2009 9:08 pm | |
| tarif verdik kim yapacak diyor sun ( | |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Köfteli Havuçlu Yoğurt Çorbası-YE#39 Salı Tem. 07, 2009 11:52 am | |
| |
| | | | Köfteli Havuçlu Yoğurt Çorbası-YE#39 | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|